Uren hud & træning

Mange oplever uren hud i perioder, hvor de træner meget. Huden kan let blive irriteret, hvis ikke man plejer den rigtigt før, under og efter turen i træningscenteret. Det er dog ikke træningen i sig selv, der danner den urene hud. Når huden bliver varm og fugtig, åbner porerne sig og bliver mere modtagelig for snavs og bakterier, hvilket findes i store mængder i træningscentre.

Styrketræning kan dog øge risikoen for bumser, da det øger kroppens produktion af det mandlige kønshormon testosteron (også hos kvinder), som øger risikoen for bumser. Dette skal dog ikke afskrække dig fra at træne – du er good to go, hvis blot du følger nedenstående råd.

4 tips til hvordan du undgår uren hud, når du træne


1. Rens dit ansigt

Bruger du makeup, eller har du været ude hele dagen, så rens din hud inden træning. Make up og skidt fra luften kan nemlig let tilstoppe porerne og forhindre huden i at svede og komme af med affaldsstofferne. Husk altid at fugte huden efter du har renset den.  2. Sprit maskinerne af  

Sørg altid for at rense maskinerne i træningscenteret både før og efter du bruger dem, da de er det rene bakterie paradis. Skulle du glemme at rense maskinerne inden brug, sørg da for ikke at røre ved dit ansigt før du har vasket hænder.

3. Vask sveden af kroppen

Gå i bad umiddelbart efter træning og vask kroppen med n11 Body Wash. Kroppen sveder i op til 30 minutter efter du har afsluttet din træning. Sørg for at få vasket alt sved af kroppen og rens dit ansigt med den milde n1 Daily Face Wash, der er beregnet til at


4. Fugt huden

Ligesom du vil spise et godt måltid efter en god træning, bør du også pleje din hud med fugtgivende produkter. Ellers risikere du tør og irriteret hud, som er lig med stor fare for at udvikle bumser.